Izolat białek serwatkowych w proszku WPI 90 INSTANT

Sypki proszek uzyskany ze świeżej serwatki pochodzącej z produkcji serów podpuszczkowych.
Charakterystyka produktu: jednolity, łatwo rozpuszczalny i zwilżalny proszek, kremowo-biały do żółtego, jednorodny, drobno rozpylony o swoistym białkowym smaku.
Instantyzacja za pomocą lecytyny słonecznikowej.

Pakowanie: opakowanie bezpośrednie - worki papierowe - 15 kg, 4 warstwowe z wkładką polietylenową.
Paletyzowanie: po 825 kg na paletach, owinięte folią stretch.
Warunki przechowywania: temperatura ≤ 20°C, wilgotność względna ≤ 75 %.
Okres ważności: 24 miesiące od daty produkcji.

WPI to kolejna forma białka serwatkowego, która została poddana większej niż koncentrat ilości filtracji. Cechuje się lekkostrawnością i bardzo dobrą wchłanialnością, tak pożądaną w gronie kulturystycznym.
Świetna rozpuszczalność to główny atut produkowanych w Radzyniu Podlaskim białek serwatkowych. Dzięki temu są one łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Gwarancja wysokiej jakości produktów sprawia, że zostały one docenione przez najbardziej wymagających klientów.

Pobierz: