Permeat serwatki w proszku

Permeat serwatki pochodzącej z produkcji serów podpuszczkowych poddanej procesowi ultrafiltracji.
Charakterystyka produktu: jednolity, drobno rozpylony proszek, kremowo-biały, sypki o typowym zapachu dla permeatu serwatki.
Proszek bogaty w sole mineralne będące ekonomicznym zamiennikiem dla serwatki słodkiej i mleka w proszku.
W ofercie posiadamy także filtrat serwatki w proszku, który jest produktem certyfikowanym w zakresie GMP+B2 (system jakości).
Wykorzystywany jest on przez producentów pasz, jako jeden z ich głównych składników.
Filtrat serwatki w proszku zachowuje parametry permeatu serwatki w proszku.

Pakowanie: opakowanie bezpośrednie - Big Bag lub worki papierowe - 25 kg, 4 warstwowe z wkładką polietylenową.
Paletyzowanie: po 1000 kg na paletach, owinięte folią stretch.
Warunki przechowywania: temperatura ≤ 20°C, wilgotność względna ≤ 75 %.
Okres ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.