Koncentrat białek serwatkowych w proszku WPC 80 INSTANT

Sypki proszek uzyskany ze świeżej serwatki pochodzącej z produkcji serów podpuszczkowych.
Charakterystyka produktu: jednolity, łatwo rozpuszczalny i zwilżalny proszek, kremowo-biały do żółtego, jednorodny, drobno rozpylony o swoistym białkowym smaku.
Instantyzacja za pomocą lecytyny słonecznikowej.

Pakowanie: opakowanie bezpośrednie - worki papierowe - 15 kg, 4 warstwowe z wkładką polietylenową.
Paletyzowanie: po 825 kg na paletach, owinięte folią stretch.
Warunki przechowywania: temperatura ≤ 20°C, wilgotność względna ≤ 75 %.
Okres ważności: 24 miesiące od daty produkcji.

Białka serwatkowe są najpopularniejszym źródłem protein. Posiadają wszystkie niezbędne aminokwasy.
WPC to instantyzowane białko serwatkowe, przeznaczone dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia, którym nie jest obcy nadmierny wysiłek fizyczny, dążącym do rozwoju masy i siły mięśniowej.
WPC jest również doskonałym uzupełnieniem w dietach wysokobiałkowych, niezbędnym w szybkiej redukcji masy ciała lub stanach pourazowych.