Radamer z prestiżowym certyfikatem „Doceń Polskie”

08.11.2018

Mleczarnia Spomlek została laureatem ogólnopolskiego programu „Doceń Polskie”. W czasie XXX certyfikacji eksperci docenili wyjątkowe walory smakowe oraz wysoką jakość produkowanego przez nią sera Radamer.

Program „Doceń Polskie” od 2011 r. nagradza artykuły spożywcze z „polskim akcentem”, np. tradycyjną recepturą, czy rodzimymi składnikami. Ich oceny dokonują specjaliści zawodowo związani z branżą kulinarną i technologią żywienia, m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni. Podczas trzydziestego audytu ser Radamer Spółdzielczej Mleczarni Spomlek zdobył certyfikat „Doceń Polskie”. Poza tym uzyskał maksymalne noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny, zdobywając tym samym zaszczytny tytuł TOP PRODUKT.

Te wyróżnienia to dla nas prawdziwy powód do dumy. Pojawienie się na rynku w 1991 r. Radamera - pierwszego polskiego sera z dziurami było zarówno dla naszej mleczarni, jak i całej branży serowarskiej w naszym kraju momentem przełomowym. Cieszymy się, że dziś mimo upływu lat stale utrzymuje się w czołówce serów dojrzewających typu szwajcarskiego, po który chętnie sięgają zarówno konsumenci, jak i branża kulinarna.
-podkreśla Edward Bajko, Prezes Zarządu Spółdzielczej Mleczarni Spomlek.

Ser Radamer produkowany jest na bazie sprawdzonej, unikalnej receptury, której zawdzięcza swój słodkawy smak z delikatną, orzechową nutą. Znakomicie sprawdza się nie tylko w zestawieniu z innymi składnikami, ale również jako samodzielna przekąska. Produkt jest doceniany w licznych konkursach branżowych o charakterze ogólnopolskim.

Warto wspomnieć, że to już kolejny sukces radzyńskiego producenta. Podczas poprzednich audytów godło „Doceń polskie” zdobyły dwa inne produkty mleczarni: ser żółty Salami oraz Ser Mleczny produkowane pod marką Serenada.