Skarby Serowara w wygodnej formie wiórków

16.04.2015

Gwarantujące świeżość praktyczne opakowanie o pojemności 100 gramów kryje wiórki najchętniej kupowanego polskiego sera z segmentu premium – Bursztyna.

Osiągnięcie najwyższej jakości dań przy jednoczesnej konieczności oszczędzania czasu – to pragnienie, które można zaobserwować u coraz większej liczby samodzielnie gotujących konsumentów. Na taką potrzebę odpowiada kolekcja tartych długodojrzewających serów z kolekcji Skarby Serowara, najnowsza propozycja od SM Spomlek. 
Wiórki sera szlachetnego dostępne są na półkach sklepów w całej Polsce. Niebawem dołączą do nich dwa pozostałe sery długodojrzewające: Rubin i Szafir. Jak powiedziała Emilia Pożarowszczyk, brand manager w SM Spomlek: „Systematyczne poszerzanie oferty to strategia wobec nieustannie rosnących wymagań fanów naszych serów szlachetnych. Celem marki Skarby Serowara jest zbudowanie bogatej i zróżnicowanej palety produktów, tak aby konsumenci znaleźli w niej dla siebie propozycje na różne okazje. Jednocześnie dostarczamy smakoszom inspiracji, w których możemy ułatwić im przygotowanie dań, np. wyręczając ich w tarciu sera”. 
Pierwsze wiórkowanie sera Bursztyn przeprowadzono w grudniu 2014 roku. Wcześniej konieczne było zdjęcie zewnętrznej warstwy ochronnej. Dziś dzięki pomysłowemu rozwiązaniu na dojrzewalni z łatwością „obieramy” ser ze skórki przed jego zwiórkowaniem. Pod koniec roku wybrano opakowanie, w którym produkt trafi na półki sklepów. 
- Ogrzanie wyjętego z lodówki sera do temperatury umożliwiającej uzyskanie wiórków bez większego wysiłku to – w zależności od wielkości jego porcji – od pół godziny do godziny. Kolejnych kilka lub kilkanaście minut zajmuje samo tarcie. Jak widać, zakup wersji gotowej to realna oszczędność czasu – podkreśla Emilia Pożarowszczyk.
Wachlarz smaków i aromatów Skarbów Serowara sprawia, że mogą zostać one wykorzystane w wielu przepisach kulinarnych. Od tradycyjnych kanapek, przez wzbogacenie smaku zdrowych sałatek czy potraw kuchni polskiej i europejskiej, po wykwintne desery. - Wystarczy chwila, by danie zyskało wyjątkowy aromat szlachetnych polskich serów. Skarby Serowara, jedyne produkowane na tak dużą skalę sery długodojrzewające w Polsce, to flagowych produktów SM Spomlek. Autorska receptura oraz doświadczenie serowarów z Radzynia Podlaskiego pozwoliły na zaoferowanie polskim konsumentom rodzimych serów o jakości, której nie powstydziłyby się holenderskie czy szwajcarskie mleczarnie. Do kolekcji należą dojrzewający pół roku kruchy Bursztyn z pikantnym posmakiem, trzymiesięczny Rubin z maślaną nutą oraz łagodny Szafir, trafiający do sklepów po czterech miesiącach spędzonych w dojrzewalni.